Pályázati hír

DDOP-3.1.3/G-14-2014-0015 program                              14.345.132-Ft

 

2015. október 30.

„Ormánság Egészségéért” Nonprofit Kft.

 

Sajtóközlemény

megvalósult a ddop-3.1.3/g-14-2014-0015 alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátás fejlesztése az „ormánság egészségéért” nkft. szolgáltatási területén

 

 

Az „Ormánság Egészségéért” Nonprofit Kft. 14,35 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a DDOP-3.1.3/G-14-2014 kódszámú „Egészségügyi alapellátás fejlesztése” című konstrukció keretén belül, melyből beruházást és eszközbeszerzéseket valósított meg 2015. június 1. és 2015. október 30. között.

 

A projekt középpontjában az egészségügyi-ügyeleti ellátás fejlesztése állt, ami nagy hangsúlyt fektetett a nagyobb hatékonyságot biztosító, az orvosok diagnosztikai és életmentő munkáját megkönnyítendő orvosi eszközfejlesztésre. Mindemellett a betegek adatainak feldolgozását elősegítő informatikai eszközök is beszerzésre kerültek. A sürgősségi betegellátás során az egyik legfontosabb szempont, hogy az ügyeletes orvos, minél gyorsabban eljusson a beteghez, ezt, a projektben is megfogalmazott célt szolgálta egy Suzuki Vitara típusú személygépkocsi megvásárlása. A beszerzett gépjármű 1586 cm3-es benzines, 4x4-es meghajtású, az eredetileg betervezett típusnál műszakilag jobb jellemzőkkel bír. A személygépkocsi állagmegóvását biztosító gépkocsi tároló is felépült a pályázat keretében. A beruházás kivitelezését a Sellye Kommunális Szolgáltató és Beruházó Kft. munkatársai hajtották végre. A gépkocsi tároló esetében a műszaki átadás időpontja 2015. szeptember 30. volt.

Elsősorban az ügyeletes orvosok vizsgálati és gyógyító munkáját segítő, a pályázatban beszerzett eszközök: EKG HeartScreen 80 CL; Defibrillátor HeartSave6; hordozható kislabor készülék; Doppler multiDOPPY készletben; Pulse-Oximeter CMS-60-C és Sürgősségi táska „E” típus.

Az asszisztensi és háttérmunkát segítő berendezések, informatikai eszközök a pályázatban a következők: 2 db Dell Optiplex 3020 MT számítógép konfiguráció Dell 2216 H monitorral, egérrel, billentyűzettel, nyomtatóval, Windows 7 Professional operációs rendszerrel, 1 db Dell Inspiron 5558 laptop Windows 7 Professional operációs rendszerrel és 1 db Hangrögzítő. Az eszközbeszerzés záró dátuma 2015. október 26. volt.

A fejlesztés következtében a sürgősségi betegellátás, korszerű felszereléssel, kibővített orvosi gép-műszer parkkal fogadja a betegeket.

Nagy szükség van az „Ormánság Egészségéért” Nonprofit Kft. ügyeleti ellátásának megerősítésére, hiszen a térségben jellemzően, az országos átlagtól rosszabb megbetegedési és halálozási arányok indokolttá teszik a beruházást. Az itt élők számára messze van a megyeközpont, rosszak a közlekedési lehetőségek, a betegellátás fejlesztése éppen a térség lakosainak magasabb színvonalú gyógyítását teszi lehetővé.